Hrvatski radio

Radio Osijek

Završena obnova Klinike za infektologiju osječkog KBC-a

17.05.2019.

13:56

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Završena je obnova prostorija Klinike za infektologiju osječkog KBC-a koja svake godine zbrine oko 12 tisuća pacijenata. Novoobnovljene prostore obišao je župan Ivan Anušić, Osječko-baranjska županija sufinancirala je radove sa 100 tisuća kuna a od 2017. KBC-u donirala milijun i 450 tisuća kuna.

Klinika je obnavljana kroz tri faze, vrijednost radova bila je oko 800 tisuća kuna što je Županija podržala sa 100 tisuća. Prošle je godine završena obnova stacionara, ustrojene su dvije poluintenzivne jedinice, u cijeloj zgradi uvedene instalacije za plinove, posebno za kisik, a sada su završeni radovi i na polikliničkom dijelu te Dnevnoj bolnici, rekao je ravnatelj KBC-a doktor Željko Zubčić pojašnjavajući da su radovi nužnost bez obzira na projekt novog KBC-a jer će bolnica na sadašnjem mjestu funkcionirati još 7- 10 godina a radovi su počeli i na uređenju Klinike za unutarnje bolesti. 

Milijun i 450 tisuća kuna Osječko- baranjska županija je od 2017. donirala KBC-u, rekao je župan Ivan Anušić. Za projektnu dokumentaciju nove bolnice osigurano je 40 milijuna kuna i taj se projekt, među većima na istoku Hrvatske u proteklih 20 i narednih 20 godina, nastavlja no, i dok je KBC na ovom mjestu, mora se održavati sustav i ljudi koji posjećuju KBC moraju imati uslugu na europskoj razini, zaključio je župan.

Predstojnice Klinike doktorica Ljiljana Perić zahvalila je i u ime djelatnika i pacijenata te istaknula da su infektološki  bolesnici akutni i hitni, nema odgađanja ni naručivanja. Svake godine na toj se klinici hospitalizira 12 tisuća pacijenata a u Dnevnoj bolnici svakoga dana zbrinjava njih i do 70.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.