Hrvatski radio

Radio Osijek

Završena projektna dokumentacija za izgradnju Gospodarskog centra u Osijeku

28.12.2021.

13:52

Autor: HRT Radio Osijek

konf. za novinare GC

konf. za novinare GC

Foto: OBŽ / OBŽ

Na završnoj konferenciji projekta „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Gospodarskog centra" vrijednog 7,5 milijuna kuna, osječko-baranjski župan Ivan Anušić i gradonačelnik Ivan Radić potvrdili su da je projektna dokumentacija završena, a građevinska dozvola za cijeli projekt dobivena.

Izrada projektne dokumentacije sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Fonda za regionalni razvoja sa 6 milijuna i 300 tisuća kuna  , 756 tisuća izdvojilo je Ministarstvo regionalnog razvoja te 360 tisuća Osječko-baranjska županija. Prva faza izgradnje počela je u srpnju, završit će u prosincu iduće godine, strateški je to projekt - slažu se župan Anušić i gradonačelnik Radić.

župan Ivan Anušić i gradonačelnik Ivan Radić

konf. za novinare GC

konf. za novinare GC

Foto: OBŽ / OBŽ

Gospodarski centar gradi se na gradskoj čestici od 127 tisuća četvornih metara, između S ceste i Avenue Malla, a o financiranju druge faze izgradnje vrijedne 500 milijuna kuna ovisit će dinamika izgradnje, izvori financiranja tražit će se uglavnom u europskim fondovima - rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte Gabrijela Čurković.

pročelnica Gabrijela Čurković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.