Hrvatski radio

Radio Osijek

Završena prva faza obnove Radničkog doma u Borovu Naselju

15.10.2019.

15:00

Autor: Radio Osijek/ MP

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

"Riječ je o kapitalnoj investiciji čija je lokacija, značenje i jezgra projekta revitalizacija gradske četvrti Borovo Naselje, kao i omogućavanje uvjeta Veleučilištu za razvijanje postojećih i novih programa“ rekao je gradonačelnik Penava.

Završnoj konferenciji EU projekta „Priprema dokumentacije za rekonstrukciju zgrade „Radnički dom“ u Borovu Naselju i prenamjenu u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru bili su - uz gradonačelnika Penavu, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru Željko Sudarić, voditelj projekta Bruno Pakter te ispred tvrtke Jurcon projekt, projektantica Ivana Kosier te brojni gosti i uzvanici.

Vukovarski gradonačelnik Penava istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je prva faza velikog projekta došla svome kraju, zahvaljujući partnerstvu Grada kao nositelja projekta s Veleučilištem Lavoslav Ružičke i Razvojnom agencijom Vukovar.

„Vrijednost ove faze projekta je 2.200.000 kuna, a  procjena ukupne vrijednosti projekta je 70 milijuna kuna s PDV-om. Riječ je o kapitalnoj investiciji čija je lokacija, značenje i jezgra projekta revitalizacija gradske četvrti Borovo Naselje kao i omogućavanje našem Veleučilištu modernih i dostatnih uvjeta za razvijanje postojećih i novih programa“ rekao je gradonačelnik Penava.

Prva faza projekta obuhvatila je izradu cjelokupne projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju zgrade te ishodovanje svih potrebnih dozvola. Projekt je dio Investicijskog plana grada Vukovara koji se realizira kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od 1.870.000 kuna.

Dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru Željko Sudarić, istaknuo je zadovoljstvo završetkom ove faze projekta te zahvalio svim partnerima, a pri tome istaknuo i daljnje planove.

“Uz postojeće studijske programe koje provodimo, planiramo započeti s novim studijskim programima, a jedan od dogovorenih je studij informatike, gdje ćemo s Tehničkim veleučilištem iz Zagreba pokrenuti studijski program informatike s tri različita odjela. Možemo se pohvaliti da je ove godine vukovarsko Veleučilište upisalo rekordan broj studenata, da je studentski dom je popunjen, da su otvorene upisne kvote za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a cjelokupna priča s Radničkim domom samo je nastavak na sve dobre vijesti“ zaključio je dekan.

 „Radnički dom neto je površina koja obuhvaća prizemlje i 3 etaže ukupno 6960 kvadratnih metara zatvorenog dijela, koje će veleučilište koristiti za svoje potrebe. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodjelna dvorana s knjižnicom, dok će se na katovima biti učionice i uredi za profesore. Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom, nova pješačka površina što će u konačnici dati lijepu zgradu s okolnim prostorom“ rekao je voditelj projekta Bruno Pakter te istaknuo kako očekuje što brži početak radova i završetak projekta u ugovorenim rokovima.

 * iz press materijala Grada Vukovara

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 h

FEBIRE

FEBIRE