Hrvatski radio

Radio Osijek

Završena rekonstrukcija Murske ulice

12.04.2022.

13:01

Autor: HRT Radio Osijek

Obnovljena Murska ulica u GČ Industrijska četvrt

Obnovljena Murska ulica u GČ Industrijska četvrt

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je tijekom prijepodneva sa suradnicima rekonstruiranu Mursku ulicu. Kako je rekao radilo se o nužnoj obnovi nerazvrstane ceste koja je bila u iznimno lošem stanju, a najavio je i nastavak sličnih investicija u gradskoj četvrti Industrijska četvrt. 

Radove vrijedne 327 tisuća kuna izveo je Unikom, njima je obuhvaćena cesta širine tri i dužine 76 metara, a koliko su oni bili nužni pojasnio je direktor Unikoma Igor Pandžić ”Dočekali su nas iznimno loša betonska cesta, nogostup, parkiralište te oborinska odvodnja koja je bila i glavni uzrok za brojne pukotine na samoj cesti. Radovi su potrajali oko mjesec dana tijekom kojih smo cestu presvukli novim asfaltom, a oborinsku odvodnju riješili smo postavljanjem kanalića koji bi trebali spriječiti ponovno pucanje” istaknuo je Pandžić dok je gradonačelnik Radić poručio kako je obnova Murske ulice još jedan dokaz da Grad Osijek brine o komunalnoj infrastrukturi svih svojih dijelova te je najavio i nastavak ovakvih investicija na području Industrijske četvrti „Osluškujemo i odgovaramo na potrebe svih naših gradskih četvrti. Tako su iz prioriteta GČ Industrijska četvrt za ovu godinu planirani radovi na nogostupima u Dragonjskoj i Ramskoj ulici, te sanacija cesta u Ilovskoj i Jadranskoj ulici u ukupnim iznosu od 330.000,00 kuna„ 

Radovi u Murskoj ulici

Radovi u Murskoj ulici

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Tijekom 2021. godine na području Industrijske četvrti završen je i dugoočekivani projekt rekonstrukcije Krapinskog naselja koji je obuhvatio obnovu kolnika, izgradnju nogostupa, ali i obnovu sustava oborinskih voda i javne rasvjete.


Više o radovima u Murskoj ulici poslušajte u izjavama gradonačelnika Radića, direktora Pandžića te predsjednika Povjerenstva za infrastrukturu i hortikulturu GČ Industrijska četvrt Zdravka Nalija:

Radić, Pandžić i Nalio

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.