Hrvatski radio

Radio Osijek

Završeno suđenje Andriji Drežnjaku, presuda u ponedjeljak

24.06.2020.

12:38

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

U ponedjeljak u podne na osječkom će Županijskom sudu biti objavljena presuda Andriji Drežnjaku za ubojstva socijalne radnice, njegove skrbnice Blaženke Poplašen i pravnika Ivana Pavića u đakovačkom Centru za socijalnu skrb u srpnju prošle godine.

Nakon što je vještak-psihijatar dr. Ivan Požgain, na ponovljenom vještačenju, potvrdio da je Andrija Drežnjak raspravno sposoban, Drežnjak je na današnjoj raspravi predložio da se suđenje ponovi jer on "ima šumove u glavi i ne osjeća se krivim". Do sada je već mijenjao iskaz o krivnji, a nakon što je na prošloj raspravi konfuzno opisivao događaj, obrana je tražila novo psihijatrijsko vještačenje. 

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Miroslav Kraljević u završnoj je riječi ocijenio da se radi o dva planirana teška ubojstva počinjena na podmukao način iz bezobzirne osvete, a Drežnjakov branitelj Jurica Jurić pozvao se na niz olakotnih okolnosti poput smanjene ubrojivosti, činjenicu da je optuženi neosuđivan, da je dugogodišnji konzument lijekova  u kombinaciji s alkoholom te tvrdi da mu treba trajni psihijatrijski tretman a ne dugogodišnja zatvorska kazna. 

Sudac Davor Mitrović izricanje presude najavio je za ponedjeljak, 29. lipnja, u podne.

prof. prim. dr. sc. Ivan Požgain i optuženi Andrija Drežnjak

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.