Hrvatski radio

Radio Osijek

Završetak krematorija do kraja godine

26.10.2020.

13:18

Autor: Željka Bačić

Završetak krematorija do kraja godine

Završetak krematorija do kraja godine

Foto: - / -

Zanimanje za kremiranje svakodnevno se povećava, a otvaranje krematorija u Osijeku omogućit će takav ispraćaj pokojnika u krugu od 100 km, uz to je i povoljniji - rečeno je na konferenciji za novinare održanioj na Centralnom groblju.

"Ovaj će krematorij povećati kumunalni standard, ne samo gradu Osijeku, nego i okolici", rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Podsjetio je kako se krematorij financira s 1,5 milijuna kuna iz komunalnih doprinosa te 2 milijuna iz kreditnog zaduženja. Radovi su obaljeni, oprema i peć su  stigli pa se očekuje otvorenje u siječnju 2021. godine. Direktor Ukopa Hrvoje Ostrički istaknuo je kako je zanimanje građana za kremiranje sve veće te da je ta tvrtka spremna. Trenutačno grade nove kolumbarije  sa 284 mjesta, a u svaku kazetu stane 6 - 8 urni. kako be se što uspješnije radilo, izvođač radova, tvrtka MI - Maris obučava 5 djelatnika Ukopa. Ostrički je podsjetio kako je kremiranje pokojnika znatno povoljnije od klasičnoga pogreba - oko 3.000 kuna. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.