Hrvatski radio

Radio Osijek

Završilo putovanje Zemlje bez granica

08.10.2015.

19:00

Autor: Mirna Šmit

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon putovanja po osječkim gradskim četvrtima, Festival „Zemlja bez granica“ otputovao je u Kopački rit i zanimljivim programom obilježio svoje posljednje putovanje u 2015. godini .

U programu pod nazivom „Ptice putuju“ održanom danas u Parku prirode Kopački rit, posjetitelji su sudjelovali u raznim radionicama i prezentacijama namijenjenim predškolcima i osnovnoškolcima. Zbog velikoga interesa ekipa iz Zemlje bez granica ponovno je organizirala radionicu hodanja na štulama te penjanja na drvo uz pomoć konopa, no bilo je i drugih radionica poput izrade papirnih ptica-lutaka, kipova od ilovače te izrada životinja od prirodnih materijala kao i snalaženje u prirodi uz pomoć pinkleca na ramenu. Djeca su izradila veliki natpis kojime su pticama selicama zaželjela sretan put u toplije krajeve.

U programu su sudjelovali: Udruženje izviđača Slavonski hrast, Ivana Antolović, Ines Bartoloti, Sanja Počuča, Sarah Stupar, Konjički klub Hercules, Marija Vereš, JU Park prirode Kopački rit, Andras Lenart, Etelka Toth i brojni volonteri. 

S pticama je, u toplije krajeve, otputovala i Zemlja bez granica koju s nestrpljenjem očekujemo i iduće godine sa nekim novim manifestacijskim nazivom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.