Hrvatski radio

Radio Osijek

Završio osječki Urban fest

20.09.2020.

18:15

Autor: Davor Lončarić

FOTO: Damir Janković

FOTO: Damir Janković

Foto: - / -

Odličnim sinoćnjim nastupima jakih osječkih snaga - XVII, Tina Arbutine, Mande, Neispavanih, Krankšvestera i Retfatlante završilo je još jedno izdanje Urban Festa Osijek, sedamnaesto po redu. . . .

Kao što su organizatori nekoliko puta i navodili u ovo zahtjevno vrijeme bilo je izazovno organizirati ovako veliki festival koji ima dugu tradiciju u Osijeku i koji puno znači mnogim izvođačima, stoga nisu htjeli da ova godina ostane bez UFO-a. Nakon što su posjetitelji u petak mogli uživati u lokalnim demo bendovima, sinoć su, uz pridržavanje mjera koje su propisane, uživali u hitovima Krankšvestera, Retfatlante i drugih izvođača.

Drugi dan festivala otvorili su mladi XVII kolektiv koji već sada ima sve više svojih poklonika u mlađoj publici. Izveli su vrlo zanimljiv repertoar pjesama uz vrlo dojmljiv nastup na samoj pozornici. Nakon njih na pozornicu je došao naš već dobro poznati gost festivala, Tin Arbutina koji je dodatno podigao atmosferu svojim nastupom i dobrom interakcijom s publikom. Manda je prvi puta nastupao na Urban Festu Osijek, ali to se nije osjetilo u njegovom nastupu koji nije bio dugačak, ali je bio vrlo dojmljiv. Neispavani su dodatno razbudili publiku te zagrijali atmosferu za Krankšvestere koji su sat vremena apsolutno dominirali pozornicom kako samo oni to dobro znaju. Festival je zatvorila ekipa iz Retfale. Retfatlanta je također dobrim nastupom pokazala da trenutno vrlo visoko kotiraju na sceni, i to ne samo ovoj lokalnoj.

"Ove smo godine bili primorani rano završavati, ali nadamo se i vjerujemo kako će već 18. Urban Fest Osijek sljedeće godine biti ponovno moguć široj publici i da će se sve oko COVID-19 situacije primiriti te da nastavimo raditi za dobrobit naših sugrađana. Osječka publika je još jednom pokazala da voli ovaj festival, da voli uživati u dobroj glazbi, ali i da voli podržati lokalnu, gradsku scenu koja je zaista jaka i ima što pokazati. U to smo se uvjerili u ova dva dana festivala. Na tome smo zaista zahvalni. I na kraju, veliko hvala i našim vjernim volonterima koji su i ove godine bili uz nas. Vidimo se i sljedeće godine na Urban Festu Osijek!", ističe jedan od organizatora Marin Bilandžić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.