Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna izložba studentskih radova

23.10.2020.

12:51

Autor: Radio Osijek / KI

foto Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Završna izložba radova studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku otvorena je u petak u dvorištu studentskog Kampusa .

Izložba se priređuje svake godine, a tijekom danas se mogu vidjeti izlošci koji su kruna njihovoga rada i koji su nastajali tijekom održavanja kolegija. Kako je uoči otvorenja izložbe istaknula prodekanica za umjetnost, kvalitetu i strategiju Akademije za umjetnost i kulturu Osijek Saša Došen, ovo je prvi puta da izložba obuhvaća radove sva četiri odsjeka Akademije:

"Ovdje su radovi studenata s Odsjeka za kreativne tehnologije, Odsjeka za kulturu, medije i menadžmenta, Odsjeka za glazbenu umjetnosti i Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti. Radovi obuhvaćaju područja kostimografije, scenografije, oblikovanja lutaka, lutkarske tehnologije, fotografije u medijskoj kulturi, video snimanja, osnova u digitalnoj ilustraciji i pri tome uživati u poslastici na otvorenom, Little Jazz Pikniku u organizaciji profesora Davora Dedića u suradnji sa sadašnjim i bivšim studentima: Dorom Vestić i Petrom Španjić", rekla je prodekanica Došen i dodala kako će se ova izložba održati u dvije faze: "U drugoj fazi planiramo prikazati radove s područja grafike, crtanja, slikarstva, kiparstva, multimedije, stripa i ilustracije".

Završna izložba radova studenata Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost, održat će se 4. studenoga s početkom u 13 sati, u prostorima Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost, Cara Hadrijana 8.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.