Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna konferencija europskog projekta Da.R.Da - Dajmo Radost Dardi

04.02.2022.

13:47

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Ivan Hodak, CK Darda

Ivan Hodak, CK Darda

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Završna konferencija europskog projekta Da.R.Da - Dajmo Radost Dardi održana je danas u Mecama. Nositelj projekta „Da.R.Da - Dajmo Radost Dardi“ je Općinsko društvo Crvenoga križa Darda, a Udruga za ruralni turizam Đola i Centar za socijalnu skrb Beli Manastir partneri su u provedbi projekta. U programu Radio Osijeka predstavio ga je ravnatelj Ivan Hodak.

"Općinsko društvo Crvenog križa Darda zajedno s partnerima Udrugom za ruralni turizam Đola i Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir zadnje dvije godine provodi projekt koji je usmjeren prema stvaranju i razvoju boljih socio-ekonomskih uvjeta u lokalnoj zajednici putem inovativnih načina pružanja socijalnih usluga kroz kulturno-umjetničke aktivnosti. U provedbu projekta uključene su mlade osobe, osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe i obitelji koje su dobile priliku osnažiti sebe i svoju lokalnu zajednicu. Udruga Đola svojim iskustvom u radu s mladima i svojim kapacitetima doprinosi kvaliteti provedbi ovoga projekta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta iznosi 1.265.967,74 kuna" pojasnio je ravnatelj Hodak te dodao kako je posebice ponosan na programe ostvarene na otvorenom u posljednje dvije pandemijske godine poput "Doručka na Đoli", programa za Uskrs ili Bundevijade.

Ravnatelj Hodak značajnim smatra i promijeniti percepciju Crvenog križa kao organizacije koja "nešto dijeli i pomaže" te ukazati na širok djelokrug aktivnosti koje omogućuju pomagati ljudima na različite načine i utjecati na kakvoću života u zajednici.

Dajmo radost Dardi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.