Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna konferencija o projektu "Mladi u kulturi"

08.12.2020.

12:30

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U osječkom Kulturnom centru održana je završna konferencija o projektu "Mladi u kulturi". Konferencijom o strateškim odrednicama kreativne industrije grada Osijeka završen je jednogodišnji projekt kojemu su partneri Proni centar za socijalno poučavanje, Grad Osijek i Andizet.

"Proteklu godinu i pol provodili smo sektorske rasprave za svaki sektor kreativne industrije i nastojali smo na istom mjestu okupiti stručnjake i mlade Sektora kako bi razgovarali o preporukama koje je potrebno donijeti u budućim strateškim promišljanjima za razvoj kulture i kreativne industrije grada Osijeka. U konačnici, nakon svake sektorske rasprave napravili smo dvadesetak preporuka za svaki sektor, tako da ih je 206 ukupno. Naši stručnjaci i mladi evoluirali su preporuke i danas smo iznijeli pet najznačajnijih za svaki sektor, a govorili smo što je potrebno učiniti iz perspektive stručnjaka, Grada i mladih kako bi se one ostvarile, odnosno sve ono što je potrebno učiniti za razvoj sektora kreativne industrije u gradu Osijeku," rekla je članica projekta "Mladi u kulturi" Josipa Mioč.

Josipa Mioč

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.