Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna konferencija projekata Phys-Me

28.09.2018.

13:29

Autor: Marko Kolić

FOTO: Marko Kolić

FOTO: Marko Kolić

Foto: - / -

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku održana je konferencija u povodu završetka provedbe hrvatsko-mađarskog prekograničnog projekta Phys-Me. Glavni cilj projekta bila je nabavka školske opreme za pokuse iz fizike te prbližavanje prirodnih znanosti učenicima.

U programu su sudjelovale Elektrotehnička i prometna škola u Osijeku kao nositelj projekta, Gimnazija A.G. Matoša iz Đakova te Koch Valeria osnovna i srednja škola iz Pečuha. Provedba projekta počela je u lipnju 2017., a završila u rujnu ove godine. Na konferenciji su predstavljeni rezultati uspješno provedenog projekta.

Antun Kovačić, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole, rekao je da je kroz studijsko putovanje i praktičnu nastavu nastava fizike podignuta na višu i kvalitetniju razinu. Također je istaknuo važnost toga da učenici kroz promatranje primjene fizike u svakodnevnom životu dobiju nova spoznanja i razviju nove interese prema znanosti.

Direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić pohvalio je ovu suradnju te je istaknuo da je ovo samo djelić cjelokupne prekogranične suradnje koja se odvija se u sklopu programa INTERREG V-A.

Od 1.197 projekata ukupne vrijednosti 797 milijuna eura, u suradnji sa subjektima iz Mađarske ostvareno je 118 projekata ukupne vrijednosti 71,2 milijuna eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.