Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna konferencija projekta DORIBIS Network

22.02.2016.

13:49

Autor: Radio Osijek - Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt razvoja regionalne mreže poduzetničkih inkubatora za ICT područje vrijedan više od 735 tisuća eura, proveden je s ciljem stvaranja dugoročnih radnih mjesta kroz razvoj infrastrukture u regionalnoj ICT mreži, istaknuto je na završnoj konferenciji projekta u BIOS-u.

S 84 posto iznosa projekt je financiran sredstvima EU-ova predpristupnog fonda IPA, a proveli su ga Miholjački poduzetnički centar, osječki Poduzetnički inkubator Bios, Poduzetnički inkubator Osvit iz Donjeg Miholjca i Općina Magadenovac.
Projekt menadžer Valent Poslon izvijestio je kako je izgrađena zgrada Tehnološkog parka Osvit u Donjem Miholjcu, uređeni su prostori Poduzetničkog inkubatora Bios za djelovanje tvrtki iz IT sektora te treninge i edukacije, s ciljem povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika.
Istaknuo je kako bi projekt trebao biti okosnica razvoja informatičkog sektora na području Donjeg Miholjca i poticaj mladim stručnjacima iz te djelatnosti da ostanu u tom dijelu Hrvatske.
Direktor Biosa Jean Pierre Maričić kazao je kako je nakon adaptacije i opremanja prostorija, u njima smješteno osam novih tvrtki s ukupno 43 djelatnika, a za predstavnike tvrtki organiziran je posjet najvećem europskom sajmu informatike Cebit u Hannoveru te start-up konferenciji Eureka u Berlinu. Dodao je kako u Biosu trenutno djeluje 39 tvrtki s 215 zaposlenih.
Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham kazao je kako su adaptacijom prostori u Biosu prilagođeni djelatnosti tvrtki iz ICT sektora, koji se zadnjih godina profilirao i na svjetskom tržištu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.