Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar - završna konferencija projekta "INsport"

24.03.2022.

12:47

Autor: HRT Radio Osijek

EU Projekt

EU Projekt

Foto: Insport / Grad Vukovar

Ukupna vrijednost projekta je milijun i pol kuna, od čega je Europska Unija iz svog Socijalnog fonda omogućila bespovratna sredstva u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Cilj je kroz sport i veću dostupnost sportskih sadržaja povećati uključenost djece i mladih s poteškoćama u razvoju u život zajednice, pojasnila je voditeljica Ivona Vrebac: - Projektom smo željeli osigurati dostupnost sportskih sadržaja i programa djeci i mladima s poteškoćama u razvoju na području Vukovara. Na samom početku razvili smo dva nova programa: školu plivanja i multisport, koji se i dalje svakodnevno provode na lokacijama od Sportske dvorane „Borovo naselje" do gradskog plivališta. Zadaća nam je bila uključiti 60 djece, što smo uspjeli nadmašiti sa 65, rekla je Vrebac na završnoj konferenciji nakon trogodišnje provedbe i dodala: - Ponosni smo što smo u sklopu projekta uspjeli nabaviti vozilo za prijevoz djece na navedene aktivnosti. Postavljeno je kombinirano igralo u središtu grada, nabavljen je i nogometni kavez u suradnji s partnerskom organizacijom Vukovarski leptirići, a u planu je i osnivanje paraplivačkog kluba, zaključila je Vrebac.


Projekt je proveden uz partnerstvo Grada Vukovara / Javne ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar", Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.