Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna konferencija projekta Trend

18.10.2016.

13:14

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završna konferencija projekta "Trend" iz programa "Erasmus +" održana je na osječkom Poljoprivrednom fakultetu koji je – kao nositelj projekta - organizirao skup zajedno s partnerima - Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i Udrugom EU centar.

Projekt je bio usmjeren na on line obuku trenera za pisanje EU projekata i provedbu malih energetskih inicijativa.

Riječ je o dvogodišnjem projektu kojim se potiče korištenje obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti kroz prekograničnu suradnju Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Vrijedan je 218 tisuća eura, a voditelj projekta, profesor Davor Kralik s Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku ističe kako su polaznici prošli edukaciju u 4 modula: korištenje biomase za proizvodnju energije, tehnologija obnovljivih izvora energije, energetska učinkovitost i projekt menadžment.

Među 70 onih koji su završili on line obuku i danas primili certifikate djelatnici su lokalne uprave i tvrtki u njihovom vlasništvu, mali i srednji poduzetnici, članovi nevladinih udruga i studenti.

Zvonimir Klobučar iz Regionalne razvojne agencije kaže kako su upravo projekti iz područja na koje je projekt usmjeren i dosad uspješno povlačili novac iz EU fondova, a partneri na projektu uvjereni su da će novi treneri sa svojim znanjima i vještinama uvelike pridonijeti još većem broju kvalitetnih projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.