Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna konferencija "Zaželi" u Bilju

18.06.2020.

16:00

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

U Bilju je održana završna konferencija projekta Europske unije „Zaželi" koji ženama pripadnicama ranjivih skupina društva kroz zapošljavanje omogućuje socijalnu uključenost i poboljšanje materijalnih uvjeta. Projektom je obuhvaćeno 25 žena s područja općina Bilje i Petlovac

Cilj je projekta "Zaželi" koji se u Hrvatskoj provodi nekoliko godina omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripradnicama ranjivih skupina koji će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Naime, projekt "Zaželi" financiran je u najvećem dijelu sredstvima europskih fondova, a kroz zapošljavanje žena korist imaju krajnji korisnici odnosno stare osobe u potrebi o kojima zaposlene žene skrbe. Tako je kroz dvogodišnje razdoblje u općinama Bilje i Petlovac zaposleno 25 žena koje su skrbile za više od 200 starijih osoba. Nositelj projekta je Udruženje "Baranja" čiji je predsjednik Milorad Nenadović napomenuo da su zaposlene žene pokazale veliki entuzijazam u obavljanju poslova, te kako priželjkuje da se takav projekt nastavi za još jedno projektno razdoblje. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.