Hrvatski radio

Radio Osijek

Završna vožnja "(Ž)bicom do trice" krenula iz Osijeka

15.09.2020.

20:34

Autor: Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Ivica Lenard i Igor Toman krenuli su u utorak u 18 sati s Trga Ante Starčevića na humanitarnu vožnju biciklima u sklopu kampanje (Ž)bicom do trice. Kroz 24 sata vožnje Hrvatskom žele prijeći najmanje 400 kilometara, a cilj je prikupiti novac za opremanje dvorane Doma za odgoj djece i mladeži.

Osječki biciklističko-filantropski dvojac Igor Toman i Ivica Lenard iza sebe imaju niz humanitarnih vožnji biciklom, a najpoznatija je ona tradicionalna od Osijeka do Plitvica koja je doživjela svoje 5. izdanje.

Ovoga će puta svoje kilometre donirati za opremanje dvorane Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka, kako bi se u njemu mogla igrati i košarka. Cilj je bio prikupiti 17.000 kuna kojima bi se kupili koševi za dvoranu, no prikupljeni je iznos premašen i prije kraja kampanje: "Kada smo kretali u ovu akciju nadali smo se da ćemo prikupiti ciljani iznos, no kako je kampanja odmicala shvatili smo da je poprimila malo veće razmjere od lokalnih. Uključili su se brojni hrvatski sportaši i utjecajne osobe tako da smo oduševljeni. Svakako ćemo uzeti dva koša, a potrebna nam je i druga oprema za dvoranu u vidu lopti, mreža za odbojku, mali nogomet. Djeca su jako uzbuđena i s nestrpljenjem očekuju montiranje koševa", rekao je ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Goran Tubić ispraćajući Ivicu i Igora iz Osijeka.

Nakon 14 sati vožnje, u srijedu oko 8 sati, planiraju dolazak u Zagreb ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice a nakon kraćeg odmora, put nastavljaju preko Karlovca do Delnica gdje je veliko finale akcije:"Cilj je dobar, human i vrijedi se za njega oznojiti", rekao je Igor Toman i dodao: "Pokušat ćemo prijeći 400 kilometara za 24 sata, a putem će nam se priključiti Ivica Kostelić kod Ivanić Grada, zatim Dubravko Šimenc i idemo do Zagreba. Nakon kratkog odmora i druženja s medijima idemo dalje, ja bih volio doći do Skrada, Delnica, no vidjet ćemo. Prati nas jako puno ljudi, rodbine, prijatelja, sportaši, pjevači i nadam se da će sve proći u redu, bez kvarova i da ćemo prijeći zacrtano kako bismo obradovali djecu Doma", rekao je Toman, a Ivica Lenard dodao: "Mislim da će sve biti u redu. Imamo dosta kilometara u nogama, treniramo, često vozimo do mora preko 500 kilometara i ovakve nam akcije omogućuju da budemo u formi", rekao je Lenard i dodao kako ih pored Zaklade Slagalica, prati Zaklada Srce grada Osijeka, Volonterski centar Osijek i Lege za djecu superjunake.

Iznos otkupljenih kilometara može se uplatiti na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank s naznakom "(Ž)bicom do trice" ili putem bar kodova koji se nalaze na donatorskoj platformi doniraj.org.

Galerija
foto Krunoslav Inhof, Foto: -/-
foto Krunoslav Inhof, Foto: -/-foto Krunoslav Inhof, Foto: -/-img_20200915_175820.jpg, Foto: -/-img_20200915_175248.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.