Hrvatski radio

Radio Osijek

Završni programi Dana vina, turizma i cikloturizma

02.05.2017.

11:46

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Dani vina, turizma i cikloturizma“ stižu u Osijek. Nakon Đakova, Belišća, Našica i Dalj planine, u subotu, 6. svibnja ulice Tvrđe pretvorit će se u 'vinski grad' sa sajmom i bogatom gastronomskom ponudom, a 12. svibnja održat će se i Večer vina i umjetnosti.

Završni programi „9. Dana vina, turizma i cikloturizma“ najavljeni su na konferenciji za novinstvo na kojoj su govorili osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Antonio Sobol.

S obzirom na to da će se vinski sajam održavati usporedno sa Sajmom antikviteta, u Tvrđi će se ove subote na Trgu svetoga Trojstva i 'vinskim ulicama' predstavljati ukupno dvjestotinjak izlagača čiji će se štandovi moći obilaziti od 9 sati. Prednjačit će vina iz vinogorja u Podunavlju, Baranji, okolice Našica  i Đakovštine, no bit će vinara i iz drugih hrvatskih i europskih vinogorja. Na livadi kod Bastiona lovci i ribolovci kuhat će fiš paprikaš i čobanac koji će se moći kušati oko 12 sati i 30 minuta, a za dobro će raspoloženje biti zaduženi tamburaši.

Veliki finale manifestacije i ovaj put bit će Večer vina i umjetnosti koja će se u Kazamatu održati 12. svibnja. Očekuje se 30-ak vinara, a za poseban će se ugođaj ponovno pobrinuti jazz bendovi i DJ-evi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.