Hrvatski radio

Radio Osijek

Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!

03.10.2022.

13:15

Autor: Radio Osijek

Otvoren Dječji tjedan u Osijeku

Otvoren Dječji tjedan u Osijeku

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

U Osijeku je na Trgu slobode svečano otvoren Dječji tjedan. Do 9. listopada Društvo Naša djeca grada Osijeka organizira druženja, radionice, humanitarnu akciju, zabavne i društvene igre, a u subotu će održati i sjednicu Dječjeg gradskog vijeća.


Dječji tjedan ove se godine organizira od 3. do 9. listopada u suradnji s osječkim udrugama Plesni studio SHINE i PARTWISH, zatim raznim školama i vrtićima, GPP-om, Prvom policijskom postajom Osijek, te drugim institucijama. U druženju s djecom na više različitih lokacija u gradu stvara se mreža kreativnog stvaralaštvo za svu zainteresiranu djecu i mlade i to besplatno.

Cilj projekta je djeci barem u tjedan dana pokazati načine i rješenja za kvalitetno provođenje njihovog slobodnog vremena i to kroz edukativne ali i zabavne aktivnosti koje potiču njihovu kreativnost, stvaralaštvo, informiraju ih i o njihovim pravima ali i odgovornostima koje imaju i kao najmlađi članovi našega društva. Na taj način, djecu se uči toleranciji, zajedništvu, te važnosti pomaganja i nesebičnog dijeljenja stečenih znanja i vještina, vrijednosti volontiranja.

 U utorak, 4. listopada u PS Shine (Gundulićeva 5, 3. kat) interaktivne su radionice: u 17 sati Bajke pod baldahinom, u 19.30 Skuhane priče. U srijedu će vijećnici Dječjeg gradskog vijeća posjetiti Ured pravobraniteljice za djecu u Osijeku i nastaviti s Bajkama pod baldahinom. U četvrtak je u PS Shine u 18 sati nutricionističko savjetovanje, dok će od 17 sati na Trgu baruna Trenka biti druženje nazvano Skočikreda i gumigumi. U petak su na Trgu slobode od 12.30 i 14 sati edukativne radionice Igram se i učim, u suradnji s policijom, a u Društvu Naša djeca u 19 počinje kulinarska radionica Kineske okruglice. Programi za vikend održavaju se u DND na Trgu baruna Trenka 3, u subotu je u 10 sati sjednica Dječjeg gradskog vijeća, od 11 razvrstavaju mačju hranu prikupljenu u akciji Šapodaj, a od 13 se igraju u dvorištu. Nedjelja počinje kulinarskom radionicom Njamonjamalicom u 11 sati, u podne nastupa dječji rock band Uholaže, a druženje se nastavlja na Davidovoj vodenici uz Jazz na vodenici od 16 sati.

Djecu smo pitali kako se to slavi Dječji tjedan i što poručuju odraslima 

Dječji tjedan u Osijeku

Dječji tjedan Osijek

Dječji tjedan Osijek

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.