Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaželi i (p)ostani zaposlena u općini Erdut

18.05.2018.

13:32

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Oko 3 milijuna i 400 tisuća kuna vrijedan je dvogodišnji projekt "Zaželi i (p)ostani zaposlena žena" u općini Erdut. Jedan je od to od projekata "Zaželi" financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Uz lokalnu zajednicu, partneri su Ministarstvo rada, Centar za socijalnu skrb i Zavod za zapošljavanje. 25 žena u općini Erdut dobilo je danas bicikle koji će im olakšati svakodnevni posao skrbi o starijim sumještanima u njihovim domovima- održavanje domaćinstva, nabavka, spremanje okućnica... Zaposlene su teže zapošljive žene starije od 50 godina, niže stručne spreme kojima je na taj način  osigurano radno mjesto na 23 mjeseca a s radom su započele u travnju.

U općini Erdut ovim je projektom obuhvaćeno 128 korisnika kojima su potrebne skrb i njega a većina zaposlenica brine o šestero korisnika.

Projektni prijedlog, vrijedan 3 milijuna i 387 tisuća kuna, izradio je Poduzetničko- razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija Dalj. 

 

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.