Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaželi posao kojim pomažeš sebi i drugima

23.09.2019.

14:21

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Projekt „Zaželi posao kojim pomažeš sebi ali i drugima”- projekt je financiran kroz Europski socijalni fond. U Dalju ga u vrijednosti milijun i 654 tisuće kuna provodi Udruga Centar za mlade .

U slijedeće dvije godine projektom je zaposleno deset žena.Riječ je o drugom takvom projektu. Prvi traje do ožujka iduće godine, a njime je zaposleno 25 žena, gerontodomaćica. Riječ je ženama koje su dugo nezaposlene, prošle su različite tečajeve i imaju srednjoškolsko obrazovanje. Svak od njih će brinuti za četiri starije osobe u Dalju, svakodnevno ih posjećivati, očistiti im kuće, obaviti nabavku hrane i lijekova, a što je najbitnije razgovarati s njima. Mnogo je staračkih domaćinstava i starijim ljudima je najbitnije da ih netko posjeti, popije kavicu s njima i popriča o svemu i svačemu, kaže voditeljica ovoga projekta Milica Sevkić iz Udruge Centra za mlade.

Edukacija koju su zaposlene žene prošle upisuje se u radne kjižice. Neke su završetkom ranijih projekata, uspjele otvoriti svoj obrt ili kuću za njegu. To je i cilj ovakvih ideja koje pružaju mogućnist kakve takve zarade ali i stvaraju mogućnost samozapošljavanja.

Galerija
Foto: HRT/Ksenija Zelenić, Foto: -/-
Foto: HRT/Ksenija Zelenić, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.