Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zaželi za Vukovar 3" ponovno zapošljava žene

19.01.2023.

17:01

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Udruga žena Vukovar

Udruga žena Vukovar

Foto: MVP / Radio Osijek

Zahvaljujući europskim bespovratnim sredstvima, Udruga žena Vukovar zaposlit će temeljem javnog poziva, objavljenog početkom ovoga mjeseca u okviru projekta  "Zaželi za Vukovar 3", deset žena, najavila je voditeljica projekta  Mirjana Mizdrak Mišanović, koordinatorica iz Udruge žena Vukovar.

"U suradnji s partnerskim ruralnim općinama želimo okupiti što veći broj žena u lokalnoj zajednici, da iziđu iz kuće, budu aktivne i uključene. U tom smislu i razvijamo svoje aktivnosti, osluškujući njihove potrebe", istaknula Mizdrak Mišanović.

Program “Zaželi” u skladu je sa europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU, s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Deset zaposlenica skrbit će o kućanstvima 60 korisnika treće životne dobi, objasnila je Mizdrak Mišanović. Bit će zaposlene na području grada Vukovara, a ugovor o radu na puno radno vrijeme sklopit će na šest mjeseci. To su žene sa srednjoškolskim obrazovanjem, a u prvoj ili drugoj fazi spomenutog programa prošle su stručno osposobljavanje.

U Udruzi žena Vukovar, nastavlja administrativna asistentica u Programu uključivanja u bolju integraciju Jelena Janković, već treću godinu provode i spomenuti program, kojemu je cilj  razvoj izvaninstitucijskih usluga, povećanje kvalitete usluga i širenje na područja na kojima nisu dostupne, kroz poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina i smanjenje socijalne isključenosti i siromaštva. Sve te aktivnosti, poput nedavno pokrenutog tečaja šivanja ili spravljanja prirodne kozmetike, pokazale su se nenadomjestivima u lokalnoj zajednici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.