Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog bengalki derbi se prekidao četiri puta, jedan je navijač utrčao na teren

28.02.2022.

13:30

Autor: Radio Osijek/TM

Bengalke na tribinama Gradskog vrta

Bengalke na tribinama Gradskog vrta

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Na jučer odigranom derbiju između Osijeka i Dinama policija je imala posla s nekoliko izgrednika, zabilježili su neprimjereno skandiranje i korištenje bengalki na tribinama.

U dnevnoj informaciji za javnost, Policijska uprava osječko-baranjska je izvijestila:

"Jučer, 27. veljače, u vremenu od 18 sati do 19,56 sati na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku, Woodrowa Wilsona 2, odigrano je 25. kolo Hrvatske nogometne lige između nogometnog kluba „Osijek“ i građanskog nogometnog kluba „Dinamo“. Nogometnu utakmicu u Gradskom vrtu u Osijeku gledalo je ukupno 6676 gledatelja.

Prije odigravanja utakmice, zbog počinjenog prekršaja iz članka  4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tri navijača privedena su u prostorije II Policijske postaje Osijek zbog paljenja pirotehničkih sredstava. Nakon utakmice, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, jedna osoba je privedena zbog tjelesnog napada i ulaska u natjecateljski prostor. 

Tijekom utakmice došlo je do neprimjerenog skandiranja navijača i paljenja 42 bengalke od kojih je na teren ubačena 31 bengalka i dimna kutija te je utakmica bila prekinuta četiri puta, a zapaljena je i jedna stolica", stoji u priopćenju iz policije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.