Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog gripe zabranjen posjet bolesnicima

25.01.2018.

13:10

Autor: Radio Osijek/TM

Zbog gripe zabranjen posjet bolesnicima

Zbog gripe zabranjen posjet bolesnicima

Foto: - / -

Kako je priopćeno iz osječkog KBC-a, kod hospitaliziranih bolesnika uočen je porast broja oboljelih od influence te se, zbog prevencije eventualne epidemije, zabranjuju posjeti na svim klinikama, zavodima i odjelima.

Kako doznaje Glas Slavonije, na području Osječko-baranjske županije do početka ovog tjedna službeno je potvrđen 241 slučaj gripe. U županijskom Zavodu za javno zdravstvo napominju kako je brojka vjerojatno znatno veća, jer dio oboljelih ne odlazi liječniku zbog ove bolesti, pa ostaju neevidentirani. Kako ističe dr. Karlo Kožul, ne može se govoriti o epidemiji, ali oboljelima poručuje da je riječ o bolesti koju treba preležati: "U slučaju da odlučite prehodati gripu, znatno ugrožavate svoje zdravlje, ali i tuđe samim time što bolest nepotrebo širite dalje".
U Zavodu za javno zdravstvo očekuju da će brojka oboljelih rasti do kraja idućega tjedna, a nakon toga broj slučajeva trebao bi se smanjivati.
U Hrvatskoj je do kraja prošloga tjedna službeno registrirano ukupno 15.260 oboljelih od gripe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.