Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog koronavirusa u vinkovačkim školama ponovno nastava na daljinu

27.09.2020.

14:16

Autor: HRT/OBŽ/VSŽ

Zbog koronavirusa u vinkovačkim školama ponovno nastava na daljinu

Zbog koronavirusa u vinkovačkim školama ponovno nastava na daljinu

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija bilježi 7, Vukovarsko-srijemska županija 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najveći broj novooboljelih veže se uz krizmene svečanosti u Vinkovcima zbog čega će se od ponedjeljka (28.9.) u idućih 14 dana nastava za većinu tamošnjih učenika odvijati na daljinu.

- Epidemiološka situacija je takva da moramo nešto poduzeti. Odlučili smo stoga da će se u idućih 14 dana, počevši od  ponedjeljka (28.9.) nastava za učenike viših razreda osnovnih, kao i srednjih škola održavati online. Za učenike nižih razreda nastava će se odvijati normalno u učionicima. Izuzetak je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića čiji će učenici četvrtog razreda zbog velikog broja zaraženih također pratiti nastavu od kuće, naglasila je pročelnica Upravnog odbora za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić Karlić.

Na području Vukovarsko srijemske županije od 169 testiranih i 19 novopozitivnih osoba 17 je iz Vinkovca, 1 iz Ostrova i 1 iz Cerića. U samoizolaciji se nalazi ukupno 457 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata analizirano je ukupno 215 uzoraka, a od toga je sedam bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe žive na području Općine Čepin, dvije Grada Đakova, a po jedna na području Grada Osijeka i Općine Trnava. 

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 pacijent obolio od COVID-19, od kojih su tri na respiratoru. Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 131 osobu koje su kontakti novopozitivnih (što je rezultat obrade kontakata za 12 osoba kojima je prethodnog dana utvrđen pozitivan nalaz), pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 627 osoba, zaključuju u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.