Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog korone u Đakovu strože epidemiološke mjere

29.06.2020.

16:33

Autor: Ksenija Zelenić

Zbog korone u Đakovu strože epidemiološke mjere

Zbog korone u Đakovu strože epidemiološke mjere

Foto: - / -

U Osječko - baranjskoj županiji danas 7 novih slučajeva - svi iz Đakova. U tom su gradu zajedničku sjednicu održali županijski i gradski stožer civilne zaštite te je usvojen niz epidemioloških mjera i aktivnosti.

Čelnik Gradskog stožera Antun Galić, naveo je niz novih mjera. Najavljena tri vjenčanja će se održati uz ograničen broj sudionika pod uvjetom da gosti nisu pod epidemiološkom mjerom samoizolacije. Uz to, organizatori će morati poslati epidemiolođkoj službi popis svih gostiju na svadbi. Sve trgovačke radnje moraju imati dez-barijere i ograničen broj kupaca s maskama i rukavicama. Ugostiteljski objekti radit će do 24 sata. Sve krizme i pričesti su u Đakovu odgođene za dva tjedna a mise se mogu održavati na otvorenom. Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić rekao je kako je situacija ozbiljna ali nije alarmantna i uz pridržavanje navedenih mjera vjeruje kakako će se iz dana u dan dobiti bitka s koronavirusom u Đakovu.
Sve ove mjere donesene su u suglasnosti s epidemiolozima Županijskog Zavoda za javno zdravstvo, i nusu plod nikakve politike ili nečije volje. Struka je postavila pravila kojih se u Đakovu moraju svi pridržavati. Ove će mjere biti na snazi 14 dana uz svakodnevno praćenje i izvještavanje janosti dodao je načelnik Županijskg stožera Goran Ivanović.
Trenutačno na području Županije osječko-baranjske 150 osoba pozitivno na koronavirus a gotovo 1500 ih je u samoizolaciji.

 

Korona u Đakovu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.