Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog neuspjelog pobačaja smjena u Klinici za ginekologiju KBC-a Osijek

01.08.2022.

19:29

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

KBC Osijek

KBC Osijek

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

U osječkom KBC-u smijenjena je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju, nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila stručne propuste u slučaju neuspjelog prekida trudnoće u ožujku ove godine, potvrdili su u bolničkom Ravnateljstvu.

Smjeni je prethodio inspekcijski nadzor u KBC-u Osijek koji im jepočetkom lipnja poslao ministar Vili Beroš nakon što je pacijentica M.J. ispričala medijima da su joj na Klinici za ginekologiju neuspješno obavili zahvat prekida trudnoće.

S obzirom na utvrđene stručne propusti u radu klinike, ravnatelj KBC-a Osijek donio je odluku o razrješenju predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju, kao odgovorne osobe.

Ravnateljstvo KBC-a Osijek navodi da su postupili sukladno rješenju nadležne inspekcije, a posebno ističu da su i prije dolaska inspekcije proveli unutarnju kontrolu.

Sukladno nalazima unutarnje kontrole, izvršili su, kažu, dio korekcija rada Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Inspekcijski nadzor na Klinici za ginekologiju KBC-a Osijek potaknuo je slučaju pacijentice kojoj je, nakon obavljenog pobačaja, ponovno potvrđena trudnoća. Ministar Beroš, nezadovoljan očitovanjem iz bolnice, poslao je inspekciju koja je utvrdila propuste u zbrinjavanju pacijentice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.