Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog sigurnosti djece ispred škole izgrađeno parkiralište

26.11.2021.

18:40

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Ispred Osnovne škole Josipovac izgrađeno je novo parkiralište s 13 parkirnih mjesta, koje rješava problem dosad neuvjetnog pristupa školi te bi trebalo spriječiti prometne nesreće koje su se događale pri izlasku automobila na cestu. Investicija je vrijedna 216 tisuća kuna.

Uređeno su parkiralište ispred škole danas obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević.
"Prije točno godinu dana održali smo ovdje konferenciju za novinare kada smo upozorili na probleme vezane uz parking ispred Osnovne škole Josipovac. Školu pohađa približno 250 učenika koje roditelji mahom automobilima dovoze u školu, a problema je bilo pri izlasku na cestu kada je znalo dolaziti i do prometnih nesreća. Pretprošle godine je nažalost u prometnoj nesreći nastradalo i jedno dijete. Tada smo govorili da se mora pojačati sigurnost i da Grad Osijek mora ulagati u sve svoje dijelove grada. Ovaj je projekt bio neophodan. Drago mi je da danas možemo reći da je parkiralište ispred škole gotovo. Olakšat će roditeljima i učenicima dolazak i odlazak iz škole, čime smo riješili problem sigurnosti djece koja idu školu", izjavio je gradonačelnik Radić, te najavio nova ulaganja u Mjesni odbor Josipovac. "Ova gradska uprava brine o razvoju svakog dijela grada, a osim ovog parkirališta nastavit ćemo ulagati u Mjesni odbor Josipovac. Tako ćemo u Proračunu za 2022. osigurati sredstva za energetsku obnovu škole, ide i asfaltiranje Ulice Matije Gupca, kao i druge projekte, od kružnog toka do izgradnje parkirališta ispred crkve, a riješit ćemo i oborinsku odvodnju u naselju svetog Luke" dodao je gradonačelnik.
"Nakon više godina traženja, napokon je gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Radićem omogućila parking ispred OŠ Josipovac. Parking je prije svega izgrađen zbog sigurnosti mještana Josipovca. Time se ponosimo i zahvaljujemo gradonačelniku. Puno nam znači zbog sigurnosti naše djece i roditelja koji ih dovoze. Nažalost, već se dogodilo par nesreća ovdje, tako da smo reagirali i još jednom hvala", rekao je Mihaljević.
Današnji posjet Josipovcu ujedno je bio i prigoda za obilazak opasnoga pružnog prijelaza u Držislavovoj ulici u Josipovcu, gdje će Hrvatske željeznice na inicijativu Grada Osijeka konačno postaviti rampu i osigurati siguran prijelaz preko pruge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.