Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog snijega se ne može na Jankovac

26.02.2023.

12:35

Autor: HRT Radio Osijek

PP Papuk

PP Papuk

Foto: PP Papuk / -

Zbog mokrog snijega, koji na Papuku pada od jučer poslijepodne, a koji je prouzročio puknuće stabala i grana na prilazne ceste ne može se na omiljeno slavonsko izletište Jankovac. Kako poručuju iz Javne ustanove Park prirode Papuk odluka je donijeta iz sigurnosnih razloga.

Sve ceste na području parka su nažalost zatvorene za promet , uključujući naravno i onu do samog Jankovca. Razlog je snijeg koji je izuzetno mokar, samim time onda i težak, i jednostavno stabla koja se nalaze u cestovnom pojasu ne mogu izdržati njegovu težinu. Dolazi do velikih izvala i puknuća grana tako da smo donijeli odluku o zatvaranju cesta, rekao je za Radio Osijek ravnatelj Alen Jurenac.


Galerija
PP Papuk, Foto: PP Papuk/-
PP Papuk, Foto: PP Papuk/-

Zbog ovih okolnosti iz parka mole sve one koji su se već zaputili do Jankovca, ili su to imali u planu tijekom dana, da prolongiraju takvu odluku dok se stanje na terenu ne poboljša. Čim se stanje poboljša izvijestit ćemo o tome javnost, ali zasad su sve ceste zatvorene do daljnjega, poručuje Jurenac.


Više o stanju u Parku prirode Papuk poslušajte u tonskom zapisu:


Ravnatelj PP Papuk o problemima uzrokovanim snijegom na području parka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.