Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog suše i tuče proglašena prirodna nepogoda

15.07.2021.

09:42

Autor: Radio Osijek/TM

Zbog suše i tuče proglašena prirodna nepogoda

Zbog suše i tuče proglašena prirodna nepogoda

Foto: - / -

Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode – suše, za područje Virovitičko-podravske županije. Danas je za područje Orahovice te općina, Crnac, Čađavica, Čačinci, Zdenci i Mikleuš proglasio prirodnu nepogodu zbog tuče.

Prirodna nepogoda je proglašena 13. srpnja zbog nedostatka oborina tijekom lipnja i srpnja, a zbog suše su na području cijele županije uzrokovane velike materijalne štete na jarim ratarskim te povrtlarskim, industrijskim i voćarskim poljoprivrednim kulturama.

Obvezuju se općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od 15 dana od proglašenja prirodne nepogode izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda putem Registra šteta.

Danas je župan Andrović donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog tuče. Naime, prirodna nepogoda uzrokovana je tučom koja je 9. srpnja pogodila područje grada Orahovice i općina, Crnac, Čađavica, Čačinci, Zdenci i Mikleuš. Na navedenom području, uslijed navedenog, zabilježene su velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama, gospodarskim i stambenim objektima te vozilima. Obvezuju se gradsko i općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, da u roku od 15 dana, od proglašenja prirodne nepogode izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda putem Registra šteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.