Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog učiteljice iz Đakova zatvorena škola u Sikirevcima

29.06.2020.

09:23

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Zbog učiteljice iz Đakova zatvorena škola u Sikirevcima

Zbog učiteljice iz Đakova zatvorena škola u Sikirevcima

Foto: - / -

Zbog učiteljice pozitivne na koronavirus jedan razred učenika Osnovne škole Sikirevci te djelatnici tajništva od jučer su u samoizolaciji, a školski objekt je zatvoren, potvrdio je načelnik Stožera civnilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

Učiteljica koja je pozitivna na koronavirus je iz Đakova, a posljednji je put u školi bila u četvrtak. Mjere samoizolacije određene su iz preventivnih razloga", rekao je Bošnjaković.
"Svi njeni kontakti stavljeni su pod nadzor epidemiologa odnosno u samoizolaciju, a radi se o 12 učenika 1. razreda OŠ Sikirevci te o administrativnom osoblju škole (više učitelja, ravnateljica, pedagoginja, tajnik, računovodstveno osoblje, domar i čistačice). Škola je do daljnjeg potpuno zatvorena, a tijekom današnjeg dana bit će obavljena dezinfekcija svih školskih prostorija od za to ovlaštene tvrtke. U izolaciji se nalazi i načelnik općinskog Stožera CZ koji je i sam djelatnik škole", stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije. Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije već je ranije zbog eskalacije epidemije koronavirusa u Đakovu poduzeo mjere ograničavanja posjeta bolnici i domovima za starije i nemoćne.
Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije sada iznosi 45. Koronavirusom zaraženo je još pet osoba koje imaju prebivalište u toj županiji, ali žive u drugim djelovima Hrvatske. Jučer su evidentirane dvije nove osobe pozitivne na SARS-CoV-2. "Obje pozitivne osobe kontakti su već ranije potvrđenih pozitivnih osoba koje žive u drugim dijelovima Hrvatske", priopćeno je iz stožera. Na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji je trenutno ukupno 111 osoba.
Iz stožera je priopćeno kako se u
 Slavonski Brod i Švedske s gradilišna s kojeg je ranije došlo dosta zaraženih osoba, vratila manja skupina radnika Đure Đakovića Montaže. "Svi su odmah testirani u slavonskobrodskoj bolnici te se nalaze u kućnoj izolaciji. Prethodno su dvaput testirani u Švedskoj, nalazi su bili negativni te se ne očekuju problemi kao s prethodnim skupinama u smislu pozitivnih osoba", rečeno je.
Tijekom vikenda provedena su ukupno 22 nadzora rada noćnih i disco klubova te sličnih ugostiteljskih objekata, a nadzor su, sukladno odluci nacionalnog Stožera CZ, proveli timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. U 6 slučajeva utvrđene su nepravilnosti odnosno kršenje Odluke o kontroli pridržavanja Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova, u 6 slučajeva klubovi nisu radili, a u 10 nadzora nisu zatečene nepravilnosti.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.