Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbornik o Domovinskom ratu na hrvatskom istoku

01.12.2016.

13:56

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči početka dvodnevnog Međunarodnog interdisciplinarnog znanstveno-stručnog skupa o Domovinskom ratu i njegovim gospodarskim, demografskim i socijalnim posljedicama i perspektivama na području hrvatskog istoka predstavljen je Zbornik s prošlogodišnjeg skupa.

Institut Ivo Pilar- Područni centar Osijek, Matica hrvatska Osijek , osječkog Sveučilišta- Odjela za kulturologiju i mostarski Filozofski fakultet organizatori su skupa koji se treću godinu odvija uz obilježavanje Dana grada Osijeka a okupit će oko 60 znanstvenika.

U Zborniku su izlaganja o nepoznatim ili manje poznatim temama iz novije hrvatske povijesti a u radu skupa prošle je godine sudjelovalo 53 znanstvenika iz Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Srbije i BiH.  

Promotori su danas bili povjesničar Josip Jurčević, ratni gradonačelnik Osijeka Zlatko Kramarić i voditelj Područnog centra Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar Miljenko Brekalo. .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.