Hrvatski radio

Radio Osijek

Zdenko Kordi se vratio u osječki rukomet

28.12.2022.

14:05

Autor: HRT Radio Osijek

ŽRK Osijek, Zdenko Kordi

ŽRK Osijek, Zdenko Kordi

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Rukometašice Osijeka jesenski dio sezone Prve HRL završile su na solidnom osmom mjestu prvenstvene ljestvice. Ostanak u društvu najboljih tako ove sezone ne bi trebao doći u pitanje, međutim u klubu žele napraviti iskorak, kako rezultatski tako i organizacijski, i to na svim razinama. 

Stoga će, kako su danas predstavili na konferenciji za medije, u 2023. godinu ući s jednim velikim pojačanjem, ali ne u igračkom već u stručnom kadru. Naime, funkciju sportskog direktora kluba preuzeo je proslavljeni osječki rukometni trener Zdenko Kordi. Stručnjak je ovo koji je u karijeri trenirao hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju, rukometašice Podravke i rukometaše NEXE-a, a 2015. godine je u izboru Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih novosti proglašen i najboljim rukometnim trenerom Hrvatske. Rukometni pedigre stoga nije upitan, ali prvi je ovo put da će se naći u ovakvoj ulozi koja je, kako kaže, još odgovornija, te je i pred njim i pred svim ostalima uključenim u rad kluba velik posao.


Njegovu viziju razvoja ŽRK Osijek poslušajte u tonskom zapisu:

ŽRK Osijek, Zdenko Kordi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.