Hrvatski radio

Radio Osijek

Zdravlje je IN - treći dio projekta

12.06.2015.

12:59

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rezultate projekta zdravlje je IN III provedenog u školskoj godini 2014 /15. u Trgovačkoj i komercijalnoj školi Davor Milas, podružnici Doma učenika, u Osijeku je danas predstavila Udruga Vaga. Edukacijom se učenike usmjeravalo pravilnoj prehrani, a redovitom su kontrolom procijenjeni rezultati.

U aktivnosti projekta uključilo se 78 učenika iz Osječko-baranjske županije, ali i iz susjednih županija, koji su anketirani kako bi se dobili mjerljivi rezultati provedenih edukacija o tjelesnoj aktivnosti i pravilnoj prehrani te radionica priprave zdravih obroka i Zumba® fitnessa. Također je mjerenjem na medicinskom analizatoru Tanita SC-330 provjereno stanje uhranjenosti. Projekt je proveden uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH. 
Jedan od rezultata projekta je i edukativni video „Prehrana kroz život“ koji je namijenjen i široj javnosti, a dostupan je i na portalu http://www.vaga-zdravlje.hr/index.php/projekti/item/331-zin-iii. Riječ je o trećem po redu ciklusu projekta Zdravlje je IN koji se kontinuirano provodi od školske godine 2010/11. uz financijsku potporu Ministarstva zdravlja te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Do sada je kroz edukativno-informativne aktivnosti obuhvaćeno preko 600 učenika, roditelja te školskog osoblja u više županija istočne regije.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.