Hrvatski radio

Radio Osijek

Zekić - Tražili smo drugi termin, ali nismo naišli na razumijevanje!

17.11.2017.

15:16

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako su u NK Osijeku tražili promjenu termina odigravanja utakmice zbog obilježavanja tragedije u Vukovaru, nisu našli na razumijevanje, ni kod organizatora prvenstva, a ni kod Riječana, koji nisu pristali na zamjenu termina.

Zoran Zekić je otvoreno progovorio o terminu odigravanja utakmice bez da su ga na ton potaknuli novinari: "Nažalost mi igramo u tom terminu u kojem igramo (subota, 15 sati). "Zahvalio" bih ljudima koji to organiziraju na "dobrom" osjećaju da se slavonski derbi igra u vrijeme kada mimohod neće završiti! Opet, zamolio bih sve ljude, sve branitelje koji su ovdje da dođu gledat slavonski derbi pa da i na taj način izrazimo počast tim ljudima koji su dali svoje živote za domovinu. Mi smo pokušali prebaciti termin utakmice sa 15 na 18 sati, no nismo baš naišli na razumijevanje, niti od ljudi koji to organiziraju, niti od nogometnog kluba Rijeke!"

Momčad NK Osijeka, dodao je glasnogovornik kluba, Mario Mihić svijeće će upaliti i staviti kod Drvljanika, duž Vukovarske ulice u Osijeku.

Zekić ni ne pomišlja na drugi ishod utakmice do pobjede domaće momčadi: "Nisam to potencirao, no jasno je da su nam veliki dužnici. U toj utakmici koju smo izgubili u Vinkovcima su nas prebili na sve moguće načine, tako da imamo o čemu razmišljati prije subotnje utakmice. Nećemo se, kako se to kaže, paliti, ali da znamo što nam je činiti, znamo!"

Sutra ne igraju Boban, Hajradinović, Lukić i Pušić jer su nakupili kartone.

"Sastav je prilično izvjestan, ali dozvolite da vam ga ne kažem. No, i sami ste svjesni da mi ne ostaje velika mogućnost za kombiniranje. Tako da je sve manje-više jasno. Vraća se Barišić. Spreman je oko 70 posto, no treba se uigrali do utakmica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.