Hrvatski radio

Radio Osijek

Zeleni Hrvatske ušli u Hrvatsku demokratsku zajednicu

21.07.2017.

12:46

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stranka Zeleni Hrvatske, koja je postojala od 2001. godine, ugašena je, a vodstvo je odlučilo prijeći u Hrvatsku demokratsku zajednicu. HDZ je nove članove predstavio na konferenciji za novinstvo u Osijeku.

Zdravko Peko, koji je bio na čelu Zelenih Hrvatske, rekao je kako su u HDZ ušli kako bi poduprli provedbu projekta Slavonija, Baranja i zapadni Srijem te drugih projekata u kojima vide razvojne potencijale. I članove 12 ogranaka te simpatizere pozvao je da se uključe u njihovu realizaciju. „Vrlo smo brzo našli zajedničku komponentu. Zeleni Hrvatske pokazali su u ekologiji, zaštiti prirode i projektima za boljitak ovoga kraja, ali i u nekim socijalnim segmentima, da znaju i žele štititi interese svakog čovjeka kako bi ostali i svoje mjesto našli u Slavoniji i Osijeku“, istaknuo je Peko.

Zaželjevši im dobrodošlicu, Anušić je ponovio kako ostaje otvoren poziv u HDZ i svim drugim relevantnim čimbenicima na političkoj sceni koji svojim radom, trudom i znanjem žele pridonijeti boljoj organizaciji i provedbi projekata na području Osječko-baranjske županije.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.