Hrvatski radio

Radio Osijek

"Želimo bolje staviti ispred sebe"

13.04.2017.

11:55

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Živi zid je kod pješačkoga mosta predstavio Davora Jožića- kandidata za gradonačelnika Grada Osijeka iz Akcije mladih, njihovog koalicijskog partnera. Izlaskom na izbore, rekli su, žele razbiti strah kod ljudi.

"Prošao sam gotovo cijelu Hrvatsku i vidio kako je u općinama, gradovima i županijama loš model upravljanja, loš sustav vrijednosti, koji je neofeudalni, jer oni na vlasti kontroliraju sve"- rekao je novinarima predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić. Dodao je kako je takvima bitna članska iskaznica, jeste li rođak ili prijatelj, a ne škola i radne navike, što je negativna selekcija protiv koje se moraju boriti. Zbog svakog koji je nezasluženo dobio neki projekt ili radno mjesto, barem jedna osoba napusti Hrvatsku. Sinčić ističe kako žele bolje staviti ispred sebe da ih vode te da izlaze na izbore kako bi razbili strah koji vlada među ljudima. U prosjeku na lokalne izbore izlazi 45 posto građana jer se boje suprotstaviti lokalnim moćnicima i kandidirati se. Poručio je kako je vrijeme straha prošlo te da se moraju bojati oni koji su zloupotrebljavali vlast. Kandidat za gradonačelnika Grada Osijeka  Davor Jožić je o sebi rekao kako je student Pravnog i Ekonomskog fakulteta, da je u Osijeku rođen i da posljednjih 25 godina grad nazaduje i propada. Pozvao je na izbore budući da su oni prava prilika za pokazati koliko volimo svoj grad. Predstavljene su i kandidatkinje za gradonačelnice  Đakova i Našica- Ivana Matković i Ana Miličić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.