Hrvatski radio

Radio Osijek

Željko Sabo predsjednik vukovarskog SDP-a

03.12.2017.

09:34

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara, predsjednik vukovarskog i županijskog SDP-a i saborski zastupnik, vraća se u politiku. Ponovno je na čelu vukovarskog SDP-a. Sabo je zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice proveo sedam mjeseci u zatvoru, a njegov izbor već izaziva reakcije.

Sa Željkom Sabom koji je na izborima pobijedio dosadašnjeg potpredsjednika vukovarskog SDP-a i županijskog tajnika Darka Buljana ne želi surađivati predsjednik vukovarske gradske organizacije Foruma mladih Dejan Gemeri. Objasnio je zašto je dao ostavku: "Smatram da SDP ne ide u dobrom smjeru zato što je na čelu čovjek koji ima pravomoćnu presudu i kojemu su još dva sudska procesa u tijeku. Svatko ima, to je demokratsko pravo, da se kandidira, ali smatram da je tu trebalo doći do određenih reakcija i da se stranka, a posebno predsjednik - da su se podnijeli malo kukavički."

"Davor Bernardić poštuje i daje potporu svakom članu SDP-a, pa tako i meni.", odgovorio je Željko Sabo i dodao:" U svakom slučaju , za mlade ljude je dobro da pokraj sebe imaju iskusne ljude jer bit će njihovo bogatstvo ako budu učili na tuđim greškama da oni ne moraju učiniti greške koje netko drugi učini pa tako i ja. "Sabo je podsjetio i na , kako je rekao, loš izborni rezultat SDP na prošlim lokalnim izborima u Vukovaru:"SDP je doživio izborni poraz: s 13 vijećnika na 3 vijećnika. Mnogi članovi SDP su tražili da se aktiviram i kandidiram za predsjednika što sam i učinio. "

S čelnog mjesta vukovarskog SDP Željko Sabo je poručio kako SDP u Vukovaru ponovno mora postati stranka prijatelja koja vodi brigu i građanima, simpatizarima i članovima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.