Hrvatski radio

Radio Osijek

Željko Sabo pušten iz Remetinca

28.12.2015.

12:52

Autor: HRT/Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo pušten je iz Remetinca gdje je bio na izdržavanju osmomjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog dva slučaja podmićivanja zastupnika vukovarskoga Gradskog vijeća.

Sabo je zbog podmićivanja zastupnika nepravomoćno bio osuđen na 16 mjeseci zatvora, ali mu je Vrhovni sud, potvrđujući osuđujuću presudu osječkoga Županijskog suda, odredio djelomično uvjetnu kaznu. To znači da će bivši vukovarski gradonačelnik nakon što je izdržao kaznu zatvora, još osam mjeseci biti na uvjetnoj slobodi. 

USKOK je Sabu teretio da je sredinom 2013. nakon neuspjelog konstituiranja vukovarskoga Gradskog vijeća, u nakani da SDP-u osigura većinu, HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora "Borova" te dužnost predsjednice Gradskog povjerenstva za europske integracije uz naknadu kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskome vijeću, ali je ona snimila taj razgovor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.