Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zemlja bez granica" vraća se u Osijek

24.08.2018.

13:01

Autor: Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

Foto: - / -

"Zemlja bez granica" vraća se u Osijek, osebujnija i bogatija nego prije, a trajat će 24 sata - poruka je s današnje koneferencije za novinstvo koju su organizatori, Udruga Breza i Grad Osijek, sazvali ususret početku priredbe

Novinare su okupili u Perivoju kralja Tomislava, a program ovogodišnjeg međunarodnog obiteljskog Festivala Zemlja bez granica – Osijek 24 sata, koji će se održati 31. kolovoza i 1. rujna, predstavili su Suzana Vargović, voditeljica Festivala, Mario Miloloža, voditelj Inovativnog laba kao jedne od brojnih aktivnosti ovogodišnje Zemlje bez granica te zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš.

"Ovogodišnja "Zemlja bez granica" zamišljena je kao 24-satni program za sve generacije", istaknula je Suzana Vargović te dodala da će Festival  okupiti sportaše, glumce, plesače, glazbenike i druge kreativce, pojedince i udruge, koji će Osijeku tijekom dva dana stvoriti bajkoviti ugođaj. Očekuje se dolazak gostiju iz  Mađarske, Australije, Njemačke i Švicarske.

Od ukupno 45 različitih zanimljivih programa, Vargović je izdvojila vodeni taksi koji će po prvi put prometovati od Zimske luke do Iktusa; zatim Noćna gerila, obilazak svih dežurnih službi grada koje rade noću uz prigodno osvježenje, a po prvi put Osječani koji se rano ustaju imat će priliku vidjeti i tramvajske stjuardese, hostese-volonterke koje će putnike u tramvaju nuditi toplom kavom i kroasanima.

Mario Miloloža je govorio o Inovativnom labu, programu koji će se održati u dvorištu FERIT-a s ciljem popularizacije znanosti. Program će uključiti brojne radionice, predavanja, rad s lego kockama, off-line programiranje te robotiku za djecu kako bi se ona učila logičnom razmišljanju i rješavanju problema. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.