Hrvatski radio

Radio Osijek

Zemlja bez granica za sve generacije

07.07.2022.

13:57

Autor: HRT Radio Osijek

Zemlja bez granica '22

Zemlja bez granica '22

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Tjedan dana prije početka nove školske godine Osijek će ponovno postati grad maštovite kreacije i to u sklopu još jednog izdanja festivala Zemlja bez granica u organizaciji udruge Breza, a koji se ove godine odvija pod nazivom „Zemlja za...”


Kako je predstavljeno na konferenciji za novinare posjetitelje od 31. kolovoza do 3. rujna očekuje gotovo 40 aktivnosti, većina kojih će se održavati u Perivoju kralja Tomislava, a sve će započeti jednim obiteljskim piknikom „Pozivamo sve naše sugrađane koji imaju bicikl, tricikl ili romobil da nam se pridruže na svečanom otvorenju festivala u Drvenparku gdje će posjetitelje dočekati jedan veliki balon preko kojeg ćemo im pokušati pružiti iskustvo da dožive Osijek iz zraka”, najavila je voditeljica festivala i predsjednice Udruge Breza Suzane Vargović dodavši kako će, kao i prethodnih godina, ponovno u fokusu bit poticanje dječje igre na otvorenom, a Perivoj kralja Tomislava mjesto gdje dječja kreativnost i stvaralaštvo nema granica.

Ove godine posjetitelje u četiri dana očekuje 40-ak aktivnosti

Ove godine posjetitelje u četiri dana očekuje 40-ak aktivnosti

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Festival je i ove godine međunarodnog karaktera, pa se tako očekuju gosti iz čak devet europskih zemalja, a iako je Zemlja bez granica manifestacija čiji je program prvenstveno usmjeren prema onim najmlađima, naći će su njemu aktivnosti i za građane starije životne dobi. Taj dio programa realizirat će se u suradnji s Domom za starije i nemoćne u Osijeku „Nije nam prvi put da sudjelujemo u Zemlji bez granica, ali smo ove godine to digli na jednu višu razinu. Neke aktivnosti će se održavati i u našoj ustanovi, poput fizioterapije, masaže i likovnih radionica, a sve to našim korisnicima puno znači”, poručio je ravnatelj Doma za starije i nemoćne Vjekoslav Ćurić.


Kako je svake godine interes za radionice i igraonice u sklopu Zemlje bez granica ogroman, iz udruge Breza pozivaju zainteresirane da se prijave što ranije. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se može na službenim stranicama festivala www.zemljabezgranica.com.


Cjelokupan program manifestacije trebao bi biti objavljen uskoro.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.