Hrvatski radio

Radio Osijek

Žene "hrabrije" u poduzetnišvu od muškaraca

22.10.2020.

13:49

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Kako preživjeti COVID krizu, potaknuti umrežavanje i pokretanje dijaloga s lokalnom samoupravom, naziv je regionalne konferencije za poduzetnike održane u antunovačkoj gospodarskoj zoni s ciljem educiranja u prvom redu poduzetnica

U organizaciji Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA i Hrvatske mreže Women in Adria u gospodarskoj zoni u Antunovcu održana je regionalna konferencija za poduzetnike. Konferencija je usmjerena na edukaciju, umrežavanje i pokretanje dijaloga s lokalnim vlastima o specifičnostima ženskog poduzetništva i mogućostima potpore. "Svi su poduzetnici pogođeni krizom, no kod ženskog poduzetništva specifično je balansiranje između privatnog i poslovnog što je u uvjetima rada od kuće još veći izazov", rekla je direktorica hrvatske mreže Women in Adria Ivana Matić. Prema njenim riječima sada je najpotrebnije naći dodatnu likvidnost, jer su kapaciteti putem HAMAG BICRO-a iscrpljeni, te kazala da se očekuje početak financiranja putem poslovnih banaka, ali i europskih fondova. Matić je istaknula da su se žene pokazale hrabrijima u otvaranju tvrki u vremenima krize, a naročito na istoku Hrvatske. U Hrvatskoj je trenutačno na čelu tvrtki 50 tisuća žena. 

Načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski rekao je da će općina i dalje poticati poduzetništvo i u suradnji s agencijama stvarati uvjete za pokretanje poduzetničkih projekata. U poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru u Antunovcu trenutačno je smješteno tridesetak tvrtki.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.