Hrvatski radio

Radio Osijek

Žene iz Podgorača pomažu Banovini

31.12.2020.

17:16

Autor: Davor Lončarić

Žene iz Podgorača pomažu Banovini

Žene iz Podgorača pomažu Banovini

Foto: - / -

Osamdeset žena iz Općine Podgorač prihvatilo je prijedlog načelnika Gorana Đanića i ispeklo kolače koje su odvezli na područje Petrinje i Gline. Svaki mali dar od velikog je značaja svakoj osobi koja je stradala u potresu, izjavio je Đanić za Radio Osijek.

Dva kombija prepuna higijenskih i kućanskih potrepština, a ponajviše s domaćim kolačima, krenula je danas nešto prije podneva iz Podgorača prema potresom pogođenim selima Banovine.

Naime, nakon što su pripadnici DVD-a Podgorač kao prvi s područja Osječko-baranjske županije još u utorak u poslijepodnevnim satima došli u Petrinju kako bi pomogli u raščišćavanju ruševina, brojne žene s područja podgoračke općine inicirale su akciju pravljenja domaćih kolača za stanovnike nastradalih sela Banovine.
Tako je, gotovo preko noći, napravljeno i prikupljeno nešto više od stotinu kilograma domaćih kolača, ali i drugih kućanskih i higijenskih potrepština.
"Zahvaljujući mještanima, a osobito ženama Općine Podgorač, uspjeli smo prikupiti donacija za dva kombi vozila. Naravno da kolači nisu nešto je presudno ljudima stradalim u potresu, ali smo u ovim blagdanskim danima željeli tim napaćenim ljudim pomoći ovakvom toplom ljudskom gestom – rekao je Goran Đanić, načelnik Općine Podgorač koji se i osobno uputio put sela Banovine, dodajući kako zahvaljuje i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Podgorača i Stipanovaca koji su ustupili svoja vozila.
Ove slatke, ljudske donacije dostavljene su na područje Banovine već u poslijepodnevnim satima.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.