Hrvatski radio

Radio Osijek

Žene u poduzetništvu: Organizacija je ključ uspjeha

10.03.2020.

16:04

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Studentska udruga EWoB - Poduzetnici bez granica, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, drugu godinu zaredom na tom je fakultetu organizirala skup pod nazivom "Žene u poduzetništvu", ovaj put s temom "Organizacija je ključ uspjeha".

Obuhvatio je panel raspravu, modnu reviju i radionicu, a govorile su poduzetnice koje uspješno vode svoja poduzeća i žene koje su se istaknule proaktivnim i poduzetnim ponašanjem. Otvorila ga je poduzetnica Mara Majstorović (NLP coach i POY praktičar – Lotusmedia) koja je govorila o preduvjetima za uspjeh u poslovanju i karijeri, a zatim je održana panel rasprava.

Najteže prepreke na poslovnom putu zapravo su one u našoj glavi, odnosno sami smo sebi često najveća prepreka jer stalno nalazimo nekakva opravdanja zašto se nešto ne može, umjesto da se koncentriramo na to kako bi se nešto moglo napraviti. Treba sebe uvjeriti – ja to mogu i vjerujem u to”, rekla je glumica i modna dizajnerica Katarina Baban koja je pokrenula modni brand Lilith. Njezine kreacije mogle su se vidjeti i na modnoj reviji koja je održana nakon panela.

Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u rujnu i potom se odmah zaposlila. Do toga je došlo zato što sam na fakultetu sudjelovala u brojnim aktivnostima – volontirala, odrađivala projekte, bila demonstratorica i odrađivala stručne prakse. Tako sam tijekom cijelog studija stekla brojna iskustva koja su mi u konačnici i donijela posao jer su mi u tvrtki naglasili kako im nisu bitne ocjene nego moja proaktivnost", istaknula je Valentina Bermanec, marketing menadžerica u IT tvrtki Prototype.

Sudionice panela bile su i Josipa Maras (grafička dizajnerica – Marastracije by Josipa, Studijo tapete), Margareta Krivić (odvjetnica - Zajednički odvjetnički ured Hrvoje Krivić, Margareta Krivić, Drago Aćimović i Tihana Ranđelović) i Anita Žagar Brodar (voditeljica marketinga - 4F d.o.o., izrada heklanog nakita, odjeće, igračaka…- Made with love).

Radionicu je vodila Irena Slovaček (učiteljica engleskog i njemačkog jezika, trenerica i nutricionistica – Different by Irena Slovaček), a sudionici su mogli čuti savjete o tome kako svoje obaveze uskladiti s planom prehrane i zdravim načinom života.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.