Hrvatski radio

Radio Osijek

13:17 / 08.12.2021.

Autor: Radio Osijek

Žgela može postati zapaženi borac na svjetskoj MMA sceni

Prijam za MMA borca

Prijam za MMA borca

Foto: Vukovarsko-srijemska županija / Radio Osijek

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je danas u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima MMA borca, člana vinkovačkog kluba Valens, Marija Žgelu i njegovog trenera, Iliju Zirduma. Naime, Žgela je u finalnoj borbi FEN promocije u Poljskoj knock-outom pobijedio domaćeg borca Adama Kowalskog i time ostvario pobjedu karijere.

„Od samog početka mandata nastojim skrenuti pozornost javnosti na naše sugrađane koji su uspješni na poljima u kojima djeluju, pa me tako iznimno veseli i uspjeh našeg MMA borca Marija Žgele koji je u Poljskoj ostvario zapaženu pobjedu”, rekao je Dekanić. Riječ je, kaže Dekanić, o pobjedi koja govori u prilog činjenici da Žgela ima sve predispozicije da postane zapažen borac na svjetskoj MMA sceni. „Njegov je uspjeh jedan od najboljih primjera kako se uz puno predanog i konstantnog rada, bez velike financijske koristi i interesa, može doći do vrhunskih rezultata”, naglasio je župan. Dodao je i kako će s pozicije župana poticati sve sportaše, klubove i ljude koji uistinu žive sport i kojima je on stil života.
„Mogu im samo čestitati na osvojenoj borbi i obećati potporu, kako Mariju, tako i drugim mladim sportašima i njihovim klubovima. Njihovi rezultati nisu samo njihova nego i promocija cijele Vukovarsko-srijemske županije kako u zemlji tako i u inozemstvu”, poručio je Dekanić.

Mario Žgela je zahvalio županu na prijemu i obećanoj podršci te je istaknuo kako je u cijelu priču ušao srcem, prije četiri godine, iako se do tada nikada nije bavio sportom. „Radim u šumi, treniram šest dana u tjednu, a treninzi su naporni i svaki traje više od tri sata”, otkrio je i dometnuo kako mu ništa nije teško posebice nakon pobjede koju smatra krunom svog dosadašnjeg rada. Njegov trener Ilija Zirdum je naglasio kako je ova borba u Poljskoj samo jedna od četiri ukupno ugovorene u FEN organizaciji, a planovi za budućnost mladog borca tu ne staju: „Svoju prvu borbu Mario je odradio samo sedam dana nakon što je prvi put došao u naš klub Valens i od tada niže samo uspjehe. Ako me pitate za njegovu budućnost mogu poručiti da je samo nebo granica”, kaže Zirdum.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.