Hrvatski radio

Radio Osijek

Zima u Muzeju uz kolaž, glinu, bojice

07.01.2019.

12:40

Autor: Iva Fijala

Zima u Muzeju uz kolaž, glinu, bojice

Zima u Muzeju uz kolaž, glinu, bojice

Foto: - / -

Muzej likovnih umjetnosti Osijek, sada već tradicionalno, tijekom zimskih praznika organizira radionice Zima u Muzeju, namijenjene djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Počele su danas, traju do petka, 11. siječnja kada će biti postavljena izložba dječjih radova.

Slobodnog vremena na praznicima uvijek ima, a provesti ga na kreativan način djeca mogu u Muzeju likovnih umjetnosti. Ovaj tjedan, svakodnevno od 9 do 12 sati svijetom umjetnosti vodi ih muzejska pedagoginja Josipa Stojanović. "Djeca će na radionicama kroz igru istraživati originalna umjetnička djela i likovne tehnike u kojima su nastale. Tema ovogodišnje Zime u Muzeju je izložba 26. Slavonski biennale - ravna ploča".

Prvoga dana djeca su razgledala izložbu, a onda uz pomoć kolaž papira, škara, ljepila i olovke izrađivali pojmove iz mašte. Radi će i s glinom, vodenim i akrilnim bojama.

Zima u Muzeju završava izložbom dječjih radova na koju su u petak, 11. siječnja u 19 sati pozvani roditelji, bake, djedovi, prijatelji i svi zainteresirani. 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.