Hrvatski radio

Radio Osijek

Zima u osječkom Azilu nije lav

28.02.2018.

12:50

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Udruga Pobjede u osječkom Azilu za napuštene pse skrbi o 180 pasa a njihov vrijedni rad donosi rezultate- prošle godine udomljeno je rekordnih 330 pasa. Dobro su se pripremili za hladne mjesece pa ih nisu iznenadile niske temperature i snijeg na kraju zime.

Naša reporterska ekipa posjetila je osječki Azil za napuštene pse gdje smo vidjeli prototip novih, dobro izoliranih  kućica od debelih termopanela a upravo kreću u izradu prve serije od 10-tak takvih kućica. Nadaju se da će, uz nove donacije termopanela, uspjeti cijeli Azil opremiti takvim kućicama te pozivaju građane i tvrtke, kojima je često takav materijal otpad, da im doniraju. 

U pripremi za zimu na 10 bokseva promijenjen je krov i stavljen novi s izolacijom, za bolesne pse imaju i grijani prostor, počela je izgradnja sjenice otvoreno- zatvorenog tipa koja će se, prema sezoni, otvarati ili zatvarati- nabraja Hrvoje Harač nešto od onoga što je novo napravljeno u Azilu.

Građane pozivaju sutra u kino Uraniju gdje u 19 i 30 počinje pretpremijera dokumentarnog filma "Nevidljive" koji su redateljica Andrea Čakić i montažerka Iva Blašković napravile u suradnji s ekipom HRT-a. Snimatelji su Damir Bednjanec i Darko Halapija, producent Mate Čuljak, glazba Pere Ištvančić. Film je o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili vidjeti- kaže sama autorica a u filmu sudjeluju i Pobjede. Ulazak u kino je slobodan zahvaljujući gradu Osijeku.     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.