Hrvatski radio

Radio Osijek

Zimska čarolija na Odjelu za rad s djecom i mladima

02.01.2017.

15:27

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do 14. siječnja osnovnoškolci mogu na GISKO-ovom Odjelu za rad s djecom i mladima uživati u Zimskoj čaroliji - uživati u novim knjigama i stripovima, družiti se i kroz igru upoznati nove prijatelje .

"Igrajte igre koje su poznavali i Rimljani. Pobijedite u Mlinu, Šahu ili Riziku i naučite kako podnijeti poraz u Čovječe, ne ljuti se. Poslušajte najljepše bajke i najstrašnije priče. Na kreativnim radionicama možete maštati, izmišljati i pisati priče,  glumiti,  likovno se izraziti i ugodno provesti slobodno vrijeme", pozivaju iz Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
Druženja su svakodnevna - od ponedjeljka do petka prije podne od 11 do 13 sati te popodne od 15 do 18,30, a subotom su od 10,30 do 12 sati.
Tjedni raspored aktivnosti:  
PONEDJELJAK: Igrodan (društvene igre, lego i konstruktorski kutić)
UTORAK: Uradi sam.. (kreativne stvaralačke radionice)
SRIJEDA: Psst… priča (pričanje priča i čitateljski klub mladih)
ČETVRTAK: Neke nove priče… (maštaonica, dramska radionica)   
PETAK:  Pokaži što znaš.. (pjevati, plesati, svirati…)
SUBOTA:  Čitateljski izazov-vjerovali ili ne! (lijepo čitanje naglas)
Do srijede se igramo, zabavljamo, crtamo i pričamo, a u četvrtak nastane prekrasna radionica u kojoj možemo objediniti sve sadržaje, a djeca sama izrađuju dramski tekst, glume u njemu te također izrađuju svoje kostime, scenografiju i onda ju pred prijateljima izvedu, kaže Melita Nađ. Kako to nebi bilo samo usko druženje pozivaju sve korisnike i prijatelje, koji možda nisu članovi knjižnice, da dođu u prostore GISKO-a da vide kako to izgleda i postanu budući članovi knjižnice, a ujedno se i dobro zabave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.