Hrvatski radio

Radio Osijek

Zimska kreativna škola "Graditelji snova"

09.01.2017.

08:58

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako graditi mostove od špageta, slikati, šiti, plesati, fotografirati, glumiti, izrađivati gigantske origamije ili se igrati malih fizičara – sve to mogu djeca i mladi na Zimskoj kreativnoj školi „Graditelji snova“ koja se od ponedjeljka do srijede održava u Graditeljsko-geodetskoj školi u Osijeku.

Održava se 11 radionica čiji su voditelji djelatnici škole, inženjeri, arhitekti i bivši učenici, sada studenti, te članovi udruge Atelier artist, koji vode glumačku i filmsku radionicu.  Organizatori su škola domaćin i Građevinski fakultet. "Radionice potiču stvaralački rad kod djece te polaznici ujedno stječu različite praktične vještine", kaže koordinatorica, Stela Macakanja-Baćić.

Polaznici će, uz stručno vodstvo, sami dolaziti do spoznaja, od ideje do realizacije. Sve radionice imaju zajedničku temu – snovi. U srijedu će škola biti otvorena za javnost i moći će se pogledati uratci polaznika radionica.

Za vrijeme trajanja Zimske kreativne škole svim su polaznicima osigurani: materijal za rad, alat, pomagala, stručno vodstvo mentora, besplatan gradski prijevoz i topli obrok. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.