Hrvatski radio

Radio Osijek

Zimsko izdanje ReArt festivala

17.12.2022.

10:44

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: . / .

U predbožićno vrijeme, kreativci, umjetnici, dizajneri, obrtnici i mali poduzetnici iz Slavonije i Baranje, ali i šire, već tradicionalno dolaze predstaviti svoj rad i vještine na zimskom izdanju ReArt festivala koje se održava u Kulturnom centru u Osijeku, danas do 19 sati.

Vodeći se idejom “Misli globalno - kupuj lokalno” platforma ReArt festivala predstavlja male, nezavisne kreativce, dok ujedno nudi i svim građanima mogućnost da na jednom mjestu pronađu jedinstvene blagdanske poklone kojima podržavaju male proizvođače. Predstavlja se 22 izlagača kreativnog sajma različitog spektra umjetnika, obrtnika i kreativaca. Mogu se vidjeti proizvodi poput nakita od srebra, bakra, drveta, gramofonskih ploča, keramike ili polimerne gline. Zatim modnog dizajna i odjevnih predmeta, keramike, ukrasnih i dekor predmeta blagdanskih i za svakodnevnu uporabu, biljnu kozmetiku i sapune. Zanimljivi umjetnički dio s umjetničkim slikama, grafikama i crtežima gdje umjetnici stvaraju na samom festivalu.

Uz kreativni sajam u bogatom programu mogu se pronaći zanimljive radionice, izložbe, predavanja, kao i umjetnički i glazbeni program.

Nakon programa u Kulturnom centru, kraj ovog zimskog izdanja očekuje se u subotu u 21 sat u prostorima Udruge Slama na ReArt džemper partiju u suradnji s već dobro poznatom inicijativom Slamanje. Uz otvorenje izložbe umjetnika Mane Meia pod nazivom „Distrakcija apstrakcijom” uz glazbu noise rock benda Nemeček, DJa Cyber Steel i DJa Problem dovest će nas u završetak ReArta i odabir najboljeg/najgoreg džempera na partiju!


S Valentinom Grbačević, predsjednicom udruge ReArt razgovarala je jutros Matea Bartulović.


ReArt, zimsko izdanje

.

.

Foto: . / .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.